Företagsadvokat, företagsjurist eller affärsjurist. Oavsett titel så är en juridisk rådgivare oumbärlig för varje seriöst företag. Förr eller senare kommer du att behöva juridisk hjälp, inte för att lösa problem utan för att förekomma dem. Avtal och överenskommelser ska alltid finnas på papper, särskilt när pengar är inblandade, och då gäller det att det som skrivs verkligen håller för juridisk prövning.

Är det dyrt att ha en företagsadvokat?

Att anlita en företagsadvokat i Norrköping är naturligtvis en investering, men framför allt ett sätt att spara pengar. Kontrakt och avtal måste innehålla allt som krävs för att de ska vara giltiga, kanske ska du göra större affärstransaktioner eller till och med sälja delar av ditt företag. Att ha en företagsadvokat som antingen skriver dokumenten eller kontrollerar det den andra parten skrivit är ditt sätt att vara skyddad. Och skulle det falla sig så illa att du hamnar i en rättslig tvist, ja då kommer affärsadvokaten vara din talesperson och företrädare i rätten.

Vad gör företagsadvokaten?

En företagsadvokat i Norrköping är utbildad till advokat. I dagens företagsklimat är de särskilt viktiga, då företag vill skydda sig från att hamna i rättstvist med en kund, partner eller konkurrent. Visst kan företagen välja att hantera sådana ärenden själva, men att ha en utomstående person som kan betrakta situationen objektivt är väldigt värdefullt, samt att företaget kan nyttja företagsadvokatens alla specialistkunskaper och erfarenheter från liknande mål.

Men det finns också aspekten av skattefrågor, där det gäller att ha koll på alla de senaste lagstiftningarna kring skatt. Ska du etablera verksamhet utomlands så är även det ett lämpligt tillfälle att kalla in en företagsadvokat. Affärsjuridiska byråer finns det gott om, inte minst i Norrköping, så du behöver inte ha en person anställd. En jurist från en byrå är omgiven av kollegor som gör liknande saker, och har därmed tillgång till mycket mer information och erfarenhet än den som inte träffar andra affärsadvokater regelbundet.

Gör inte misstaget att försöka själv

Det kan kännas lockande att spara in tusenlappar på att försöka hantera affärsjuridiken själv, men det är oftast snålheten som bedrar visheten. En företagsadvokat i Norrköping är en smart investering som du kan räkna hem redan vid första uppgiften. Värdet i ett korrekt skrivet avtal, noggrann förberedelse för nyinvestering eller korrekt skatterådgivning kan du räkna i kronor och ören. Men ta rekommendationer från referenspersoner, och be om offerter från olika byråer, så du vet att du väljer rätt.

Företagsadvokat i Norrköping sparar pengar åt dig